We zijn inmiddels aangekomen bij Wie Is De Mol 2017 aflevering 4 en er zijn nog 7 kandidaten over: Diederik Jekel, Imanuelle Grives, Jeroen Kijk in de Vegte, Jochem van Gelder, Sanne Wallis de Vries, Sigrid ten Napel en Thomas Cammaert.

Anders dan in de voorgaande edities van de BreakDown, wil ik deze week iets nieuws proberen. Iets waarmee ik mezelf tijd bespaar met het beschrijven van wat iedere lezer ongetwijfeld allemaal heeft zien gebeuren en daarmee ook jullie, de lezers, tijd bespaar. Dit keer ga ik niet meer beschrijven hoe de opdrachten uitgevoerd zijn. Daarmee blijft er meer ruimte over voor de analyses. We gaan kijken hoe dit bevalt. Dus laat het vooral weten via Twitter of Facebook.

Oké, dat gezegd hebbende gaan we door naar eerste opdracht.

Opdracht 1: Pendleton Round-up

De eerste opdracht van Wie Is De Mol 2017 aflevering 4 doet gelijk denken aan eentje uit seizoen 6 in Argentinië, waar de kandidaten een veld in moesten rennen, daar zakken op moesten pikken en die over een eindstreep moesten zien te brengen zonder door gauchos te worden gevangen. Dit keer zijn we in de VS en niet in Argentinië en dus zijn de gauchos nu cowboys en ze moeten geen zakken oppikken, maar lasso’s. De opdracht heeft overigens ook wel wat weg van de mine-dump opdracht uit seizoen 13.

Presentator Art Rooijakkers legt voor deze opdracht uit dat ze één voor één het veld in moeten om de bovenstaande opdracht uit te voeren. Per lasso die veilig binnen gebracht wordt verdient de groep €250 voor de pot. Wanneer de laatste kandidaat ook veilig over de finish komt (dus zonder te worden gevangen door de cowboy of cowgirl), wordt het verdiende geld verdubbeld.

Beginsituatie

De volgorde waarin de kandidaten het veld in gaan is als volgt: Jeroen, Sigrid, Jochem, Sanne, Diederik, Imanuelle en als laatste Thomas.

Mollenperspectief

Voor de Mol is het vrij eenvoudig deze opdracht: zorg dat je niet over de finish komt. Of anders in ieder geval zonder lasso. Dat laatste klinkt misschien vreemd, maar er zijn in het verleden al kandidaten geweest die in het enthousiasme over de finish komen zonder geld op te leveren (in seizoen 6 gebeurde dat bijvoorbeeld bij Toine van Peperstraten).

Wil je als Mol echt een goede slag slaan, dan zorg je dat je als laatste het veld in gaat en dat je dan gepakt wordt. Dan houd je niet alleen het geld van jezelf uit de pot, maar zorg je ook dat het geld van de kandidaten voor je niet verdubbeld wordt.

Een alternatief is om juist vroeg te gaan, bij voorkeur als eerste, zodat je de toon zet voor hoe anderen het aan gaan pakken. Misschien is het best goed te doen om veel lasso’s binnen te brengen. Maar als je als Mol doet alsof je met moeite er net eentje binnen kunt brengen, dan zullen de anderen na je minder snel proberen om meerdere lasso’s op te pikken onderweg. Binnen komen met één lasso lijkt dan al heel wat.

Ook weet de Mol ongetwijfeld wat voor opdracht er later in de aflevering nog komt. Dus misschien is het juist wel goed om met het oog op wat verdenkingen van je af krijgen voor de verandering wat geld binnen te brengen hier. Dat zou dan ‘meer dan normaal’  kunnen zijn, wat de titel is van Wie Is De Mol 2017 aflevering 4.

Analyse

Jeroen Kijk in de Vegte komt met één lasso over de finish en verdient daarmee €250 voor de pot. Dat oogt in eerste instantie prima. Maar als je kijkt naar de laatste twee punten van het mollenperspectief, dan zou het ook zomaar kunnen dat het juist de tactiek van de Mol is.

Sigrid slaagt voor de verandering weer eens niet in een opdracht.

Hetzelfde kan gezegd worden van Jochem, die ook niet echt vaak slaagt in een opdracht. Maar de manier waarop hij af ging, sloeg echt nergens op. Hij leek niet eens te struikelen, maar gewoon een buikschuiver te willen maken, alsof hij net gescoord had bij een voetbalwedstrijd. En gezien hoe vlak het voor de finish was, zag het er erg verdacht uit.

Sanne gaat de strijd aan met haar nachtmerrie (wat ik een hele grappige vond: een nachtMERRIE in een opdracht met paarden). Zij gaat in een vrijwel rechte lijn op een lasso af en racet gelijk door naar de finish en levert ook €250 op.

Diederik maakte een vergelijkbare duik als die van Jochem, echter bij hem was het een bewuste duik over de finish in een poging de lasso van de cowboy te ontwijken. Weer €250 in de pot.

Imanuelle komt ook over de finish, waardoor de tussenstand op €1000 staat.

Als laatste was Thomas aan de beurt en hier bleek dat hij in moest zetten van de lasso’s die de anderen voor hem hadden binnen gehaald. Dus hij kon ze maximaal alle vier meenemen. De keuze werd gemaakt om hem met 2 lasso’s te laten lopen, wat betekende dat er of €500 meer, of €500 minder verdiend zou worden. Het werd het laatste, omdat hij aan het einde erg treuzelde en net voor de finish aan zijn hand werd gevangen.

Conclusie

Met het oog op de derde opdracht, waarbij er weer geld ingezet kan worden uit de pot, zijn de kleine bedragen hier niet veel zeggend.

Hier is het eerder een psychologisch spelletje met de andere kandidaten dan echt de pot geld kosten. Dus het kan zijn dat de Mol hier gewoon geld heeft verdiend.

Financieel

Voor de pot betekent dat het volgende:

Diederik Jekel, Imanuelle Grives, Jeroen Kijk in de Vegte, Sanne Wallis de Vries

Jochem van Gelder, Sigrid ten Napel

Thomas Cammaert

Thomas verdiende niet alleen geen €500 extra, maar verloor er ook nog eens €500 van het geld dat anderen verdienden. Dus Daarom had het totaal €1000 meer kunnen zijn. Vandaar -1000 voor hem bij deze opdracht.

Opdracht 2: Geld in een hooiberg

De volgende opdracht van Wie Is De Mol 2017 aflevering 4 heet ‘Geld in een hooiberg’. Een leuke opmerking die ik op Twitter voorbij zag komen, was dat de presentator van het programma nu Art Hooijakkers werd genoemd. Ik vond hem passend en wilde hem daarom niet onvermeld laten. Net als de volgende ontzettend flauwe woordgrap van Jochem. Ik hou er wel van!

En wat zien we? Balen hooi.

Dus dat was balen.

Jochem van Gelder

De kandidaten krijgen uitgelegd van ‘Hooijakkers’, dat ze tussen de grote stapel hooibalen vier balen kunnen vinden met geld op. Ze krijgen een kwartier de tijd om ze te vinden.

Beginsituatie

Omdat de groep geen hints krijgt van waar ze precies moeten zoeken, of hoe het geld eruit moet zien, is het letterlijk als zoeken naar een speld in een hooiberg. En duiken de kandidaten ook als kippen zonder kop de hooiberg in in de hoop iets te vinden. Echt een gestructureerde aanpak is er niet.

Mollenperspectief

Als Mol weet je hoogstwaarschijnlijk wel waar het geld ongeveer ligt. En daardoor weet je vooral ook waar je niet moet zoeken.

Het beste wat je als Mol kunt doen is zorgen dat er chaos is. Dus vooral niet gestructueerd te werk gaan. Als kandidaat is het bijvoorbeeld heel tactisch om een hele rij weg te halen, dan kan je daarna alles op diezelfde hoogte omrollen, waardoor je kracht en energie bespaart en dus meer balen af kunt zoeken. Als Mol wil je dus vooral dat dit niet gebeurt en is het dus verstandig om ergens anders gewoon je eigen ding te gaan doen.

En als je dan nog in een hoekje staat waar verder niemand anders bezig is, kan je ook nog eens A) niet eens je best doen en B) met een beetje geluk een baal met geld wegzetten uit het zicht, zodat het niet verdiend wordt.

Analyse

Voor de Mol is het fijn dat er totaal niet gedacht wordt over een strategie, waardoor je heel actief kunt doen op een plek waar het er helemaal niet toe doet.

We horen op een gegeven moment Jeroen Kijk in de Vegte zeggen tegen Sanne, dat Art zou hebben gezegd dat ze in het midden moesten zoeken. Maar in de uitleg die wij te zien hebben gekregen, is dat helemaal niet genoemd. Dus we kunnen aannemen dat hij dat daar gewoon verzonnen heeft. Pakken we dan het mollenperspectief erbij, dan sluit dat geheel aan bij het zoeken op een plek waarvan je weet dat er niets ligt.

Het meest frapante is, dat hij dat zelf ook vervolgens in een biecht aangeeft.

Kijk, als de Mol weet waar die biljetten liggen ongeveer… Ja, dan is het natuurlijk niet zo moeilijk, want dan ga je gewoon ergens anders zoeken.

Jeroen Kijk in de Vegte

Uiteindelijk is het Jochem van Gelder die voor de verandering eens geld vindt. Dat zou ook ‘meer dan normaal’  kunnen zijn, als we naar de titel kijken. Het voordeel is wel dat ze op dat moment in ieder geval wisten waar ze naar zochten.

Naast de €250 van Jochem, vond ook Sigrid nog €500. Net als bij Jochem, was Thomas er heel kort daarna bij, zodat het leek alsof hij ook een bijdrage daaraan had geleverd. Typisch mollenwerk, om zo als hardwerkende kandidaat over te komen.

In de tussentijd is Sanne nog steeds alleen in een hoekje aan het zoeken, waar ze niets vindt. Wat aansluit op het mollenperspectief. Dus verdacht. Niet dat het verdacht is om geen geld te vinden, maar de manier waarop dat gedaan wordt wel.

Conclusie

Er wordt toch nog €750 verdiend. Dat vinden de kandidaten zelf wel veel. Presentator Art Rooijakkers lijkt daar anders over te denken. Dus dat wekt de indruk dat de twee niet gevonden bedragen aanzienlijk hoger waren. En in dat geval was het daarvoor waarschijnlijk ook dieper graven.

Financieel

Voor de pot betekent dat het volgende:

Sigrid ten Napel

Jochem van Gelder

We hebben hier te maken met twee kandidaten die geld vinden, die tot dusverre nog niet zoveel hebben opgebracht en de pot voornamelijk veel hebben gekost. Zij brengen dus ‘meer’ op ‘dan normaal’, wat aansluit op de titel van Wie Is De Mol aflevering 4.

Maar of dat per se verdacht maakt? Ik kijk liever naar molacties, dan naar titels van afleveringen. Al kan het één wel helpen het andere te bevestigen.

En terwijl ik het analyseren van de opdracht afrond, kijk ik naar een shot van die hele berg en denk ik bij mezelf: wie heeft er gezegd dat die berg intact moest blijven?

Ze hadden net zo makkelijk kunnen beginnen door de buitenste rand eraf te duwen en zo van boven af alles eraf te rollen. Dan hoef je helemaal niet steeds te tillen. Sterker nog: dan hoef je helemaal niet te tillen!

En volgens mij was er dan best de tijd geweest om heel die berg van z’n plaats te krijgen en dus al het geld te vinden. Maar goed… Wij hebben ondertussen a een paar uur gehad om de opdracht op ons in te laten werken. Of dat idee ook op tijd was ingevallen, als ik daar aan de opdracht mee had moeten doen, weet ik niet. Misschien wel, misschien niet. Maar met dat in het achterhoofd, ben ik nog even terug gegaan naar het begin van de opdracht om te zien wie er als eerste die berg op gevlogen zijn, omdat de groep dan snel volgt. Iets met een schaap en een dam of zo.

De eerste twee die de hooiberg op vlogen waren Sigrid en Imanuelle. Van Sigrid is het niet verdacht, want zij is inmiddels naar huis. Dus blijft alleen Imanuelle Grives over als een kandidaat waarvan het mogelijk verdacht zou kunnen zijn. Al past het wel in haar gedrag van de afgelopen 3 afleveringen. Dus ik denk niet dat we daar in dit geval per se zwaar aan moeten tillen (en ja, dat was inderdaad een bewuste woordkeuze bij deze opdracht).

Opdracht 3: Koehandel

De derde opdracht van Wie Is De Mol 2017 aflevering 3 is degene die ik vorige week al oppikte in de beelden van deze week: een veiling. En als we dan terug denken aan de veiling in seizoen 7 in Thailand, dan weten we: dat gaat de pot veel geld kosten.

Allereerst roept Art nu-weer-gewoon-Rooijakkers de kandidaten één voor één bij zich en vraagt ze hoeveel zij over zouden hebben (uit de pot) voor 3 jokers. De antwoorden daarop zijn:

  • Sigrid: €1500
  • Imanuelle: €0
  • Thomas: €2000
  • Jochem: €0
  • Diederik: €3500
  • Sanne: €750

De iets eerder in de aflevering nieuw gekozen penningmeester Jeroen Kijk in de Vegte krijgt die vraag niet gesteld. Hij krijgt te horen dat de andere zes er gemiddeld €1300 voor over hadden (met nog geen €10 naar boven afgerond klopt dat ook wel).

Art legt uit dat bij de veiling er geboden mag worden op die jokers. Tot die €1300 is dat gratis. Sterker nog: alles dat ze eronder blijven, gaat de pot in. Dus stel: er wordt maximaal €300 geboden voor een joker, dan gaat er €1000 de pot in. Maar goed, iedere molloot weet dat dat nooit van zijn leven gaat gebeuren. Alles wat er meer dan die €1300 geboden wordt, gaat echter uit de pot.

Jeroen mag de rest van de pot verzekeren tegen een premie van 50%. Hij verzekert de pot voor €200, waardoor de groep kosteloos mag bieden tot €1500. De verzekering op zich kost de pot sowieso al €100.

Tot slot blijkt ook nog eens, dat als de groep niet over het verzekerde bedrag heen zou gaan, Jeroen zelf ook een joker zou krijgen.

Beginsituatie

De teams voor deze opdracht zijn ingedeeld, zoals hieronder weergegeven. Alle teams krijgen een portofoon mee, zodat er onderweg gecommuniceerd kan worden tussen de verschillende teams.

Mollenperspectief

De Mol weet hoe deze opdracht in mekaar steekt, dus er zijn een aantal dingen die deze wil doen voordat de opdracht überhaupt begint: allereerst wil de Mol hier graag penningmeester zijn, omdat die bepaalt voor hoeveel de pot verzekerd wordt en ten tweede geeft de Mol aan zo min mogelijk geld over te hebben voor de jokers, zodat het gemiddelde lager uitvalt en er dus een kleiner deel van de pot beschermd is.

Tijdens de veiling zelf is het de Mol er alles aan gelegen om het bieden lekker hoog op te drijven. En daarbij zou het nog het mooiste zijn als hij er zelf geen jokers aan overhoudt, zodat de schuld eerder bij de uiteindelijke bezitters komt te liggen.

Het is vooral belangrijk om bij de eerste joker hoog te eindigen, want daarmee is dan de toon gezet voor de andere twee rondes, waarin de Mol dan mogelijk zelf al weer minder hoeft te doen.

Analyse

Allereerst is het natuurlijk erg toevallig dat Jeroen Kijk in de Vegte deze aflevering net is gekozen tot penningmeester en dat hij dan meteen voor zo’n keuze gesteld wordt. Het feit dat hij dan ook nog eens voor zo’n laag bedrag kiest om te verzekeren pleit ook zeker niet in zijn voordeel.

Voor de eerste joker is het Thomas die als eerste biedt en ook Jochem en Imanuelle bieden gelijk mee. Thomas wijst nog wel naar Imanuelle, dat zij zo actief bood, maar hij ging zelf net zo hard, of misschien wel harder.

Even later, wanneer Imanuelle het bieden op lijkt te geven, stapt ineens Diederik opnieuw in, die samen met Thomas het bedrag voor de eerste joker meteen lekker hoog legt, waarmee (zoals in het mollenperspectief al werd beschreven) de toon gelijk gezet is.

Uiteindelijk gaat Diederik voor €2700 er met de joker vandoor.

Bij de tweede joker gaat het iets minder hard. Sanne wint hem voor €2000, na weer een biedingsrace tegen Thomas.

Bij de derde joker ging het hard tegen hard. Iedereen die nog geen joker had, ging bieden. Sigrid die eerder nog niet bood, deed ineens mee. Thomas en Jochem deden ook weer hun best om het bedrag op te laten lopen. Jochem bood zelfs een keer twee keer achter mekaar, zonder dat er iemand over hem heen had geboden, wat natuurlijk extra verdacht is.

Uiteindelijk gaat Jochem van Gelder er met de joker vandoor. En zo zit Thomas aan het einde van de rit zonder jokers, terwijl hij op alle drie heel hard heeft meegeboden, maar steeds net op het einde zijn handen terug trok, waardoor hij zogenaamd minder verdacht zou zijn.

Bij het nabespreken zegt Sanne nog dat zij dacht dat ze €1300 per persoon hadden als limiet, waarop Thomas gelijk reageert met: “Ik ook!” Zoals oud-presentator Pieter Jan Hagens het ooit noemde: typisch een mollenopmerking.

Conclusie

De kandidat hebben duidelijk nooit eerder programma’s als Auction Wars en Storage Wars gekeken, want er werd verre van subtiel geboden, ondanks dat ze het net nog hadden zien gebeuren bij de Amerikanen voor hen. Hierdoor was het te allen tijde duidelijk van wie het laatste bod was. Als kandidaat wil je dat niet. Voor de Mol maakt het niet uit.

Er gaat bij deze opdracht €8200 uit de pot voor jokers, daar gaat €1500 van af die verzekerd waren, maar er komt wel weer €100 bij als premie. Dat betekent in totaal toch €6800 uit de pot.

Imanuelle en Jochem die eerst nog aangaven geen geld over te hebben voor 3 jokers, hebben toch flink veel geboden voor slechts 1 zo’n ding. En vooral Jochem met de duurste joker haalde daarmee een flink bedrag uit de pot.

Financieel

Hoewel het een drietal kandidaten is dat uiteindelijk de jokers bemachtigd heeft en dus ‘eindverantwoordelijk’. is voor het geld dat uit de pot gaat, samen met Jeroen, hebben de kandidaten die geen jokers hebben bemachtigd met zo goed mee geboden. En daarom zijn zij net zo verantwoordelijk als degenen die wel een joker hebben bemachtigd.

Daarom neem ik deze opdracht niet mee in de Follow the Money berekening.

Daarbij komt ook nog dat er eigenlijk een reset is, dus krijgen we weer een scheiding in de berekeningen na deze aflevering. Dus eigenlijk doet het er niet eens meer toe op dit moment.

We zien alleen in een biecht dat Diederik zich opwindt over het feit dat Jeroen maar voor een aanvullende €200 verzekerd heeft. Maar je zou toch verwachten dat hij op dat moment van de hele groep een lading shit over zich heen krijgt. Als ik de Mol was geweest en iedereen behalve Jeroen, dan zou ik daar toch van de gelegenheid gebruik maken om je eens van je beste kandidaten kant te laten zien en eens flink tekeer gaan. Lekker onrust stoken! Maar het feit dat dit niet gebeurt zegt misschien ook wel wat over Jeroens kansen als potentiële Mol.

Eerder zei ik nog dat het onwaarschijnlijk was, omdat hij in de eerste twee afleveringen amper in posities kwam om geld te verdienen of dus uit de pot te houden. Maar als je weet dat een opdracht als deze komt, dan maakt dat ook niet meer uit.

Persoonlijk zou ik dat wel wat zwak vinden. Dan kan je net zo goed een seizoen maken met 4 kandidaten minder en pas beginnen bij aflevering 5, want dan heeft alles tot op heden er amper iets toe gedaan.

Uitlsuiten als Mol kunnen we Jeroen na een aflevering als deze zeker niet. Maar toch lijkt het me nog niet al te waarschijnlijk. Maar we gaan het zien in de komende weken.

Aan het einde van Wie Is De Mol 2017 aflevering 4 zit er nog maar €1280 in de pot. Geen beste zaak!

De test

Kandidaat Biecht Vragen
Diederik Jeroen
Imanuelle Diederik Diederik, Imanuelle, Jeroen, Sanne, Thomas
Jeroen
Jochem
Sanne Jochem Jochem
Sigrid Diederik, Imanuelle, Jeroen, Sanne
Thomas Jeroen, Sanne Diederik, Jeroen, Jochem, Thomas

De afvaller van Wie Is De Mol 2017 aflevering 4 is Sigrid ten Napel. En lullig als het misschien klinkt, ben ik er best blij mee. In haar doen en laten vond ik haar op zich niet heel verdacht overkomen. Maar de cijfers logen er niet om en ze kostte de pot toch wel veel geld, dus stond tot wel in het linker rijtje qua verdachten voor mij. Dus wat dat betreft is het een nuttige exit.

Follow the Money van Wie Is De Mol 2017 aflevering 4

De invulling van de Follow the Money filosofie voor dit seizoen.

Kandidaat Oud saldo Verdiend Gekost Nieuw saldo
Diederik 1750 250 0 2000
Imanuelle 3250 250 0 3500
Jeroen 500 250 0 750
Jochem 650 250 -250 650
Sanne 2750 250 0 3000
Sigrid 0 500 -250 250
Thomas -1750 0 -250 -2000

Op basis van wat iedere kandidaat verdiend heeft, zou je mensen als Sanne en zeker Imanuelle niet meer verdenken. Maar misschien verdiende de Mol wel ‘meer dan normaal’ tot nu toe. Als we in de komende weken ineens een flinke ommekeer daar in zien, dan zou dat opvallend zijn, aangezien de Follow the Money voor mij volgende week weer vanaf 0 begint voor iedereen.

Maar ik verwacht niet dat er veel gaat veranderen. In ieder geval niet in de gevallen van de grotere verdieners, Imanuelle en Sanne, en de grote kostenpost Thomas. De overige drie zijn redelijk neutraal op dit moment. Dus daar wordt het interessanter als ze ineens minder gaan verdienen (potentiële Mol) of juist ineens steeds meer (goede kandidaat die zich ontpopt).

Dat gaan we dus vanaf volgende week zeker in de gaten houden!

De titel van Wie Is De Mol 2017 aflevering 4: meer dan normaal

Als je kijkt naar de titel van Wie Is De Mol 2017 aflevering 4, ‘meer dan normaal’, dan is het logisch dat je gaat kijken dan naar getallen die afwijken.

Dan kan je denken aan Jeroen Kijk in de Vegte en Jochem van Gelder die Tweelingen als sterrenbeeld hebben. Bij tweelingen zijn er natuurlijk ‘meer dan normaal’. bij en geboorte. In diezelfde theorie schijnt ook Thomas ergens tweeling te betekenen en er zijn al meer theorieën over tweelingen in dit seizoen. Zo zouden de twee eenden in aflevering 1 daar bijvoorbeeld een voorbeeld van zijn. Op dit moment vind ik dat nog erg ver gezocht. Het zou zeker binnen het programma iets kunnen zijn. Maar dat soort hints vallen buiten de scope van de analytische kant waarop ik met de WIDM BreakDown het spel ontleed.

Dan kijken we naar het geld… Misschien haalt de Mol wel meer geld op dan normaal, omdat dat deze aflevering in zijn voordeel werkt, omdat hij daardoor minder verdacht wordt, terwijl aan het einde van de aflevering ineens al dat geld en waarschijnlijk meer uit de pot verdwijnt. In dat geval kijken we naar wie er geld hebben binnen gebracht en dan komen we uit op Diederik, Imanuelle, Jeroen, Jochem, en Sanne. De reden dat ik Imanuelle en Sanne niet dik gedrukt heb gemaakt is omdat zij al veel geld op hebben gebracht in de hele serie en dus is het niet per se ‘meer dan normaal’. Ja, dat zou wel kunnen, als we het over het hele seizoen zouden moeten bekijken. Maar als de tactiek van de Mol is geweest om tot nu toe zoveel mogelijk geld te verdienen, dan is heel de insteek van het spel wel even flink veranderd. Dus dat lijkt me niet de manier waarop we hiernaar zouden moeten kijken. Diederik heeft ook wel vaker wat verdiend en op hem is het dus ook al wat minder sterk, maar hij zit nog in een grensgebied voor mij. Jeroen en Jochem, echter, verdienen echt niet veel. Jochem kost de pot zelfs vaker geld dan dat hij wat oplevert.

Er zullen net als ieder jaar ook wel weer mensen zijn die denken dat we dit jaar dan misschien wel twee Mollen in plaats van één Mol hebben. Maar dat is gewoon zo’n onwaarschijnlijke optie. Sterker nog: ik denk dat het test-technisch niet eens zou werken. Dan zou je ook geen finale met 3 man hebben, maar met 4. Want anders heb je geen verliezer, maar alleen een winnaar en twee Mollen. Dan is heel je finale overbodig. Dus geloof me nou maar: dat gebeurt niet.

Verder kan ik zo 1-2-3 ook niet nog iets anders bedenken wat zou kunnen slaan op deze titel. Dus als jullie nog ideeën hebben, dan hoor ik het graag. Dan vermeld ik goede tips hieronder. Je kunt ze doorgeven via Twitter, Facebook of e-mail via de links aan het einde van dit artikel.

Tot slot

Aan het einde van Wie Is De Mol 2017 aflevering 4 zijn de helft van de mensen die af gaan vallen al afgevallen. Dus nu wordt het echt interessant. Dit is ook het punt waarop het een goed idee begint te raken om de andere afleveringen terug te kijken, omdat je al van 4 mensen weet dat je ze niet in de gaten hoeft te houden, waardoor je je. meer kunt focussen op de rest.

Maar gezien het verloop van de eerste aflevering van het seizoen, is het misschien beter om daarmee te wachten tot volgende week.

Reageren op deze analyse kan via de Facebookpagina, Twitter, of een mailtje naar mail@widm-breakdown.nl. Laat vooral even weten hoe het bevallen is dat ik niet het hele verloop van de drie opdrachten heb beschreven. Dan neem ik dat mee in de overweging voor volgende week. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Vond je dit nuttig? Deel het dan met je vrienden via social media via de onderstaande knoppen.

Hopelijk tot volgende week!