We beginnen deze finale van het vijftiende seizoen van Wie Is De Mol? met 4 kandidaten. Dus zit het er dik in dat er nog iemand af gaat vallen. Nou, dat klopt. Nog voor de leader vertelt presentator Art Rooijakkers dat er deze aflevering nog één kandidaat af gaat vallen. Dan krijgen we de leader te zien en daarna dat Wie is De Mol 2015 aflevering 9 “zinloos” getiteld is.

Voor we naar de eerste opdacht gaan zien we eerst nog de overgebleven vier kandidaten. Die gaan nog eens na wie er allemaal afgevallen zijn, omdat het nog maar zo’n klein clubje is nu.

Eenmaal aangekomen bij het laatste hotel, is het eerste wat we te horen en zien krijgen een biecht van Rik van de Westelaken, die betrouwbare nieuwslezer van het NOS 8 uur Journaal, die vertelt dat na al die weken Wie Is De Mol? spelen zijn realiteit ver weg is – de realiteit van de waarheid spreken, eerlijk zijn en moreel verantwoordelijk handelen. Dat klinkt best als een Mol die al een tijdje in zijn rol zit. Of is het toch een montage truc om iedereen nog even op het verkeerde been te zetten?

Dan zegt Rik vervolgens ook nog dat hij in dit spel alles gedaan heeft om te overleven. Sorry, Rik, maar deze opmerking kunnen we toch niet serieus nemen? Als je echt alles eraan doet om te overleven, dan geef je niet de helft van je jokers weg. Af en toe eens eentje om informatie te winnen is tot daar aan toe. Maar de helft van je jokers weggeven is echt niet een teken van ultieme overlevingsdrang.