We beginnen Wie Is De Mol 2015 aflevering 7 met de titel “spoorloos,” wat geen grootse verwachtingen schept, omdat we al in de preview van vorige week hebben gezien dat we een opdracht in de trein krijgen. Maar goed, wie weet zit er nog een twist in de aflevering die een subtielere invulling kan geven aan de titel.

Maar voordat ik verder in ga op de aflevering van gisteren, wil ik toch zeggen dat ik vanochtend wakker schrok van mijn telefoon die overging, toen ik gebeld werd door een onbekend nummer. Ik verwachtte de stem van Margriet aan de andere kant van de lijn: “Remember my voice. I am The Mole. Remember this voice!” Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn, maar wat was ze hilarisch daar! Maar daarover straks meer.

Na wat shots van het prachtige binnenland van Sri Lanka komen de overgebleven 5 kandidaten op de volgende bestemming aan. Een hotel dat volgens Marlijn iets Oostenrijks heeft, hoewel het erg Brits zou moeten zijn. Chris laat zijn reisverleden de overhand nemen en geeft een geschiedenislesje. Kennis of een verzinsel, dat weet niemand. Dat doet er ook niet toe, wat betreft het spel. Maar voor de kandidaten lijkt mij dat iedereen die in deze fase van het spel in twijfel zou moeten trekken. Maar goed, dit is daar niet het seizoen naar. Iedereen heeft nog al wat vertrouwen in deze en genen.

Een hotelmedewerker komt namelijk aan met de sleutels voor de kamers – 1 éénpersoonskamer en 2 tweepersoonskamers. Chris gaat alleen, terwijl Marlijn en Rik zoals vanaf het tweede hotel al gebruikelijk is (weet je nog hoe Marlijn eerst bij Viktor op de kamer moest belanden bij dat eerste hotel?) samen slapen, net zoals Margriet en Martine die dit al vanaf dag 1 doen.

Als fan die graag ooit kandidaat zou zijn (zoals vele Molloten met mij), denk ik graag vaak over wat ik in dat geval zou doen. Door heel de tijd maar met dezelfde persoon de kamer te delen krijg je maar van één persoon echt veel informatie. Terwijl als je steeds met iemand anders de kamer deelt, je veel meer kans krijgt om een indruk op te doen van op wie ook de anderen zitten. Dit is kennis waar je als kandidaat toch zeker je voordeel mee zou kunnen doen. Weten op wie iemand eruit gaat kan essentieel zijn om jezelf voor diezelfde fout te behoeden.

Maar goed… De BreakDown is meer gericht op de daadwerkelijke acties binnen het spel, dus op naar de eerste opdracht!