De titel van Wie Is De Mol 2015 aflevering 5: schaalvergroting

Wie Is De Mol 2015 aflevering 5 luisterde naar de titel “schaalvergroting”. Na de “M acht” van vorige week zijn we nu weer terug bij uitsluitend kleine letters.

De titel kan slaan op de kaartjes die Margriet en Rik trokken bij de Leugen of Waarheid opdracht. Zij trokken respectievelijk 1 + 2 en 7 + 14. Beide twee getallen met de schaalverhouding 1:2. Een schaalvergroting dus.

Ook kan het slaan op Margriet, die bij diezelfde opdracht een vraag moest beantwoorden over uit welke schaal De Mol iets pakte bij de Russiche Roulette opdracht in aflevering 4. Hier antwoordde zij 12, terwijl het beeld de indruk wekt dat zij 11 zou hebben ingevuld. Zij pakte zelf de zwarte vrijstelling in schaal #11 en leek daarmee dus naar zichzelf te wijzen. Als dit geen gemene montage is, maar haar werkelijke antwoord, zouden wij door deze “schaal vergroting” kunnen worden gewezen op Margriet die zichzelf als De Mol onthult.

De laatste theorie, die ik ook niet zelf verzonnen heb, slaat op Rik. Wanneer hij namelijk met Marlijn de vraag uitwisselt of één van beide De Mol is, zit hij in kleermakerszit. Ditzelfde zien we voorafgaand aan en tijdens de rondleiding van opdracht 1, bij het grote Boeddha beeld. Al lijkt deze theorie mij persoonlijk minder sterk, omdat qua volgorde we eerder een schaalverkleining zien. Al is theoretisch gezien de schaalvergroting gewoon 2:1.

Van volgende week weten we in ieder geval dat Art de slechtste chauffeurs nodig heeft. En ik mag het niet zeggen, maar met nog 4 vrouwen en 2 mannen over zijn hier ongetwijfeld vooroordelen.

Ook krijgt Rik post van De Mol. Het ziet ernaar uit, dat hij hetzelfde aanbod krijgt als Margriet en Martine eerder in aflevering 1 kregen. Dus naar verwachting gaat er weer geld uit de pot verdwijnen. Zou dat geweest zijn waarom Rik zo op die pot zat te azen? We merken het volgende week!