Het is aflevering 5 en we zijn nog met 7 kandidaten over. Nou ja… Eigenlijk 6 kandidaten en één Mol. En uit de preview van vorige week weten we dat er deze week bekend gaat worden voor de groep dat er geld mist uit de pot. Dat moet een leuke scene geven!

We hoeven gelukkig niet al te lang op dit spannende moment te wachten. De aflevering begint namelijk met de groep aan het ontbijt. En het eerste dat we zien, is dat Rik graag even de pot wil natellen. Dat hebben we hem al eerder zien doen. Vanaf het moment Margriet de penningmeester werd, aast Rik al op de pot. De portomonee voor de duidelijkheid (gelukkig maakte Margriet deze grap zelf ook al in de extra beelden).

Volgens Marlijn zou er €4700,- in de pot moeten zitten. Zij telt het voor de groep na en er blijkt: er mist €200,-. Dat klopt. We hebben allemaal gezien in aflevering 2, dat Margriet dat geld moest achterlaten bij de test om samen met Martine een joker te ontvangen. Voor de kijker niets schokkends. Voor de kandidaten des te meer. Margriet biedt het meteen op en vertelt het hele verhaal van het briefje van De Mol en van de jokers. Rik ziet hier gelijk de kans om wat onrust in de groep te stoken.

Wanneer Marlijn vraagt wie dan het penningmeesterschap op zich gaat nemen, wordt Rik door Chris voorgesteld. In de biecht reageert Margriet licht geïrriteerd op het gedrag van Rik omtrent het penningmeesterschap. Maar het is wel met succes geweest, want Rik wordt de nieuwe penningmeester.

Dan komt ineens Art langs, die Carolina en Marlijn erop wijst dat ze er stralend uitzien vandaag. Dus hij vraagt ze meteen mee. De rest ziet hij later weer. Hier wordt nog wat over gegrapt en Martine en Margriet spelen leuk mee dat ze zich daar erg door beledigd voelen.